Jdi na obsah Jdi na menu
 


JAK PROŽÍVAT POKOJ?

 

98bbab4a0a_61309970_o2.jpg

 

Nedávno jeden český filosof prohlásil, že důvodem toho, proč jsou Češi tak pesimističtí je, že nemáme moře ani velehory :-) Tím nám prý chybí konfrontace s něčím opravdu velkým, což podle něj tvoří jádro našeho pesimismu. V takovém případě by stačilo odstěhovat se někam k moři nebo do hor a bylo by po problémech.

Pravdou je, že krása přírody dokáže člověka na krátkou dobu opravdu uklidnit. Ale co potom? Zanedlouho nadšení vyprchá a následky našich hříchů nás stejně dostihnou. Dokud totiž člověk nenajde klid v sobě, zbytečně jej hledá jinde. Tento vnitřní klid (pokoj) můžeme prožívat bez ohledu na to, kde se zrovna nacházíme
. Jak se dá v dnešním světe pokoj nezávislý na okolnostech získat?

Při Ježíšově narození vyhlašovali andělé, že nyní přišel Boží pokoj na zem. Než šel Ježíš na kříž, předal učedníkům jako trvalé dědictví svůj pokoj. Pokud tedy věříme v Ježíše Krista, jsme ospravedlněni z víry a máme pokoj s Bohem. Avšak pouhá znalost této skutečnosti ještě neznamená, že se pokoj automaticky stane součástí našeho života. Spolu s vírou v Krista máme chodit i v poslušnosti Jeho příkázáním, abychom žili v pokoji. Starozákonní proroci opakovaně vyhlašovali, že pokoj není pro ty, kdo žijí v hříchu. K prožívání Božího pokoje je třeba mít Ducha svatého a přinášet Jeho ovoce - lásku, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrotu, věrnost, tichost, sebeovládání. Za pokoj je také třeba se modlit, nechat jej vládnout ve svém srdci, držet si jej a dělat vše pro to, abychom žili v pokoji i s ostatními.

Předej tedy Ježíši Kristu - Knížeti pokoje volant svého života a už ho neber zpět do svých rukou s pevnou jistotou, že nic, co řídí On, se nezkazí. Odlož u Jeho nohou všechna svá břemena a vykroč do nových dnů volný a s pokojem, který dává jedině On.

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář